Header

Algemene Reisinformatie

Groep

Elke aangeboden reis is een groepsreis. Een groep bestaat uit minimaal 15 personen. Als 65 dagen voor de vertrekdatum het aantal aanmeldingen kleiner is dan 15, kan Jantra Reizen besluiten om de reis niet door te laten gaan. Indien besloten wordt om deze reis niet te laten vertrekken, word je binnen vijf werkdagen op de hoogte gesteld. Ons individuele programma is niet groepsafhankelijk.

Vervoer

Ter plekke zullen we afhankelijk van de situatie meestal gebruik maken bussen met airconditioning of minibusjes. Dit heeft als voordeel dat we overal kunnen stoppen om bezienswaardigheden te bekijken.
Op bijna alle plaatsen kun je gebruik maken van een taxi of de tuk-tuk. Ook is het vaak mogelijk om fietsen of brommertjes te huren.

Accommodaties

Tijdens onze reizen maken we meestal gebruik van hotels. Elke kamer is voorzien van eigen toilet, douche, airconditioning, fan of ventilator. In vrijwel alle hotels kun je kleding laten wassen.

Als je alleen reist, word je in overleg ingedeeld op een kamer met iemand van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer delen, dan betaal je de éénpersoonstoeslag. De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van de reis die je maakt.

Eten en drinken

Behalve het ontbijt zijn de maaltijden niet bij de prijs inbegrepen. De basis van de Aziatische keuken is rijst. Daarnaast kan gekozen worden uit een variatie van gekruide vlees- of visgerechten. In de grotere steden kun je ook restaurants met een westerse keuken aantreffen. In de meeste Aziatische steden is het leidingwater niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Drink daarom alleen water uit zelfgeopende flessen.

Reisdocumenten

Natuurlijk is een geldig paspoort noodzakelijk. Omdat onze reizen allemaal aankomen en vertrekken vanaf het nieuwe internationale vliegveld bij Bangkok geven we hier de informatie voor Thailand. Dit paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn na vertrek uit Thailand. Ben je van plan om langer dan 30 dagen in Thailand te blijven dan is een visum vereist. Dit visum is 60 dagen geldig. Je kunt een visum aanvragen bij de Thaise Ambassade in Den Haag.
Ook je vliegticket behoort tot de reisdocumenten. In de meeste gevallen zal gebruik gemaakt worden van een e-ticket, een elektronisch ticket.

Verzekeringen

Een goede reisverzekering is verplicht. Jantra Reizen kan je helpen met het afsluiten van reis- en annuleringsverzekeringen.

Gezondheid

Reizen in het buitenland kan gezondheidsgevaren met zich meebrengen. Je kunt in contact komen met virussen en bacteriën waartegen we in Nederland geen resistentie opbouwen. Gebruik tijdens de reis je gezond verstand en laat je goed informeren. Vaccinaties tegen Hepatitis A en DTP worden aangeraden voor alle landen die we bezoeken. Je kunt informatie vinden op de volgende adressen: www.gezondopreis.nl , www.havenziekenhuis.nl ,www.travelclinic.com , www.lcr.nl . Natuurlijk kun je ook naar de GG&GD gaan.

Geldzaken

In veel Aziatische landen is het geven van fooien een bekende gewoonte. De fooien voor hotelpersoneel en chauffeurs zijn bij de prijs inbegrepen.
Per reis zullen we nader ingaan op de verschillende valuta’s.

Toeslag

Al onze reizen worden aangeboden inclusief seizoenstoeslag.