Header

Reizen naar Cambodja

Sua s'dei

”Welkom” in Cambodja ! 


Cambodja is vandaag de dag 4,5 maal zo groot als Nederland en kent ongeveer 13 miljoen inwoners. De tijd van bloei begon rond 800 onder koning Jayavarman II. Zijn vele opvolgers maakten het rijk van Angkor tot een gebied dat zich uitstrekte over de buurlanden Laos, Vietnam, Thailand en zelfs tot in Burma. Vanaf 1863 wordt Cambodja gekoloniseerd door Frankrijk. Samen met Vietnam en Laos vormen deze landen Indo-China. Aan dit koloniale tijdperk komt in 1954 een einde wanneer de Fransen verslagen worden bij het plaatsje Dien Bien Phu. Koning Sihanouk neemt de leiding over in Cambodja.

Cambodja - Het land van Angkor

Cambodja heeft erg geleden onder de Vietnamoorlog. De talrijke Amerikaanse bombardementen en de vele mijnen moesten het Vietnamees communisme terug dringen. In diezelfde tijd ontwikkelde zich ook de Khmer Rouge. Deze communistische beweging onder leiding van Pol Pot bracht Cambodja naar de afgrond. Wanneer in 1975 de Khmer Rouge Phnom Penh binnenvalt en de bevolking het platteland op jaagt, beginnen langzamerhand ook de “zuiveringen”. In een paar jaar tijd worden er 3-4 miljoen Cambodjanen vermoord. In 1978 kwam er een eind aan deze verschrikkingen. Vietnam greep in en Cambodja kreeg een door communistisch Vietnam gesteunde regering Het land heette voortaan Volksrepubliek Campuchea. In 1998 overlijdt Pol Pot. 
Cambodja is nog geheel authentiek en je zult je verbazen over de overweldigende natuur, de eeuwenoude tradities, de folklore en de vele monumenten. Het hoogtepunt uit dit luisterrijke verleden hervindt zijn glans in Angkor Thom en Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld!

Door de verbetering van de infrastructuur wordt Cambodja steeds toegankelijker. Cambodja heeft een prachtige natuur. In het land herken je de overblijfselen uit haar koloniale verleden. Verder tref je er schitterende Khmertempels en prachtige Khmerkunst aan. De stranden in het zuiden zijn schitterend.
Het landschap van Cambodja is bijzonder, zeker als je het vergelijkt met haar buurland Thailand. Veel van de grond is nog niet ontgonnen. Cambodja heeft vele savannes en in het zuiden ook wat bergen. De bosrijke gebieden kennen een bijzonder “wildlife”. Olifanten, tijgers en beren komen hier in het wild voor. Tussen Siem Reap en Phnom Penh ligt Ton Lé Sap, het meest visrijke meer van Azië. Dit water staat in verbinding met de Mekhong rivier.
Het Boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Cambodja. De bevolking van Cambodja bestaat uit verschillende bevolkingsgroepen, waarvan de Khmer bevolking de grootste is. Er woont ook een aanzienlijke groep Vietnamezen en Chinezen. Cambodjanen zijn zeer gastvrij, behulpzaam en zeer vriendelijk.
De hoofdstad Phnom Penh geeft een beeld van haar tragische verleden onder het Pol Pot regime. De badplaats Sihanoukville is een heerlijke plaats voor ontspanning.

Klik hieronder op een van de reizen voor meer informatie

Vanaf €0,00

Thailand Cambodja Reis

Voor de echte avonturiers heeft Jantra Reizen een fascinerende reis samengesteld. Vanaf het moment dat je de Thai-Cambodjaanse grens overgaat, heb je het idee op weg te zijn naar iets heel bijzonders. 
Het schrikbewind van Pol Pot en zijn Rode Khmer heeft het land tot aan de afgrond gebracht. De gehele Rode Khmerperiode is Cambodja vrijwel geïsoleerd geweest. Nu de grenzen open zijn kunnen we dit schitterende land gaan ontdekken. In deze unieke reis leg je een niet-alledaagse route af op weg naar de grootste bezienswaardigheid van Azië.


Klik hier voor meer informatie...
Vanaf €0,00

Thailand Laos Cambodja Reis

Laos en Cambodja zijn nog zeer authentiek. Onze reis begint na een kort verblijf in Bangkok in het noorden van Laos. De voormalige hoofdstad van Laos is werelderfgoed en de Franse sfeer is hier zeker nog te proeven. De geschiedenis en cultuur van Cambodja zijn compleet anders. Cambodja heeft in de jaren 70, 80 en 90 een roerige periode doorgemaakt. Het land is door toedoen van de Rode Khmer tot aan de afgrond gebracht met als resultaat een genocide van miljoenen.


Klik hier voor meer informatie...