Header

Reizen naar Laos

Sábaai-dii

“Welkom” in Laos.


Laos wordt in de reiswereld steeds populairder. De Laotiaanse bevolking beschouwt de lotusbloem al jaren als een lekkernij. Hun voorvaderen werden door de Franse koloniale overheersers dan ook “lotus-eters” genoemd. In vergelijking met Thailand doet Laos primitiever aan, maar de natuur is ongerepter.

Laos - het land van de lotus-eters

Laos is nog zeer authentiek. Door het isolement heeft Laos haar traditionele waarden behouden. De ongerepte natuur, de gastvrijheid en de cultuur waarin nog verwijzingen zitten naar de Franse overheersing maken dit land tot een interessante reisbestemming. Laos bestaat uit tal van volkeren met elk haar eigen traditie, cultuur en historie.

Wie door Laos reist, reist door een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Laos is dus zeker de moeite waard om te ontdekken. De bevolking is in haar gastvrijheid hartverwarmend en de natuur is overweldigend. De vele hilltribes die Laos kent zijn amper in contact geweest met westerse toeristen. Het leven in Laos speelt zich voornamelijk af langs de Mekhong rivier. Het landschap is afwisselend en wonderschoon. De voormalige koningsstad Luang Prabang is UNESCO werelderfgoed en de stad, de omgeving en de vele tempels zijn een bezoek meer dan waard. 
In Laos lijkt de tijd niet alleen langzamer te lopen, hij lijkt eigenlijk zelfs al honderden jaren stil te staan. Ongereptheid is dan ook het kernwoord voor dit land.
De maagdelijke schoonheid en de authenticiteit van Laos vinden hun hoogtepunt in Khong Island in het zuiden van Laos. Deze wonderschone locatie biedt ons de mogelijkheid per fiets of per brommer de kleine dorpjes, rijstvelden of het lokale leven langs de Mekhong rivier te verkennen. De omgeving ademt hier een ongekende rust uit.

Klik hieronder op een van de reizen voor meer informatie

Vanaf €0,00

Thailand Laos Reis

De mensen zijn vriendelijk en gastvrij. In sommige delen is de bevolking nog niet eens gewend aan toeristen. De natuur in Laos met al zijn vergezichten, bergen, en oerwoud is werkelijk spectaculair. Laos is dé reisbestemming voor hen die interesse hebben in het lokale en simpele leven van de vele bergstammen, de adembenemende landschappen, en de mysterieuze geschiedenis waarin kolonialisme, communisme maar zeer zeker ook de Vietnamoorlog een rol spelen. Laos is alles behalve gejaagdheid. De tijd staat stil en de rust die daarmee gepaard gaat is ongekend. Laos: het ultieme voorbeeld van onthaasting!


Klik hier voor meer informatie...